Soli života

osnovni principiVoda je život

U pozadini "Soli života" su, s jedne strane svijest o tome kako ta izreka predstavlja suštinsku istinu, a s druge strane, razvoj ideje koja je istodobno jednostavna i genijalna: pretvoriti naše trenutke opuštanja u bazenu i SPA u priliku da kombiniramo zdravlje, wellness, užitak i ljepotu. Otkriveno je kako se u primitivnoj kulturi voda smatra ključnom za plodnost i zdravlje, dok je jednako tako očito da nas stresan ritam života danas, u zapadnom društvu, sprječava da uživamo njezine prednosti na potpuni, stalan i svjestan način. 

„Soli života" stvorene su kako bi popunile ovu prazninu između vremena i prostora: pružanje koristi i užitka, a više nije potrebno prelaziti velike razdaljine da se dođe do benefita toplica i spa centara, i sve to bez potrebe za skupom preinakom instalacija bazena. 

"Soli života - Acqua Madre" - zahvaljujući procesu biostabilizacije – stvara karakteristike najboljih alkalnih termalnih voda, što omogućuje uživanje u svim prednostima mineralnih soli koje su dobre za zdravlje - Magnezij (Mg ), Kalij (K) i jod (I) izravno u vašem bazenu ili Spa. 

U prirodi termalne izvorske vode su koncentrirane otopine koje se stvaraju u solnim posudama nakon isparavanja morske vode pod utjecajem Sunca: potreban vremenski period i savršenstvo prirodnih procesa čine ova rješenja stabilnim i stalno uravnoteženim u odnosu na zasićene otopine i precipitate (talog).

Laboratoriji poduzeća Barchemicals razvili su  inovativnu metodu koja omogućuje usavršavanje procesa biostabilizacije i kroz proces zasićenja prirodnih otopina, prilično brzo reproducira proces koji u prirodi traje stotinama godina i tako dobiva "Soli života". 

5 specifičnih linija proizvoda - ciljano osmišljene da lako nadvladaju sva strukturna i tehnička ograničenja postrojenja - dovest će vas u novi svijet u kojem će osnovna revolucija jednostavnosti omogućiti da sudjelujete u neprekidnom iskustvu punom zadovoljstva, zabave, zdravlja, wellnessa i opuštanja

I Sali della VitaSoli života

Barchemicals Grupa, zahvaljujući „Solima Života“  planira promovirati novu filozofiju, ideju da revolucionizira upravljanje bazenima i Spa centrima kombinirajući ljepotu sa zdravljem, wellness sa sigurnošću i maksimalnu moguću fleksibilnost  sa manjim utjecajem na okoliš.

Ideja se temelji na opsežnim istraživanjima koja su  potvrdila svojstva takozvanih "Zdravih soli" (magnezij, kalij i jod)  koja su sposobna, ako su prisutna u odgovarajućim koncentracijama u vodi, ne samo osigurati dobrobit zdravlja, već također osiguravaju bolje dezinfekciju vode, smanjujući ili uklanjajući klor i druge kemijskih tvari da bi voda bila kemijski, fizički i bakteriološki čista.

Stoga su stvorene "Soli života", mješavina soli magnezija, kalija i joda koje se dodaju u bazen i Spa vodu. Dodatak tih elemenata u tragovima i ostalih bitnih bioelemenata omogućuje se reprodukcija blagotvornih svojstava alkalnog magnezija termalnih voda.

Što su "Soli Života"?

Magnezij, Kalij i ostale mineralne soli su ključne za zdravlje ljudi i obično se dobivaju kroz ispravnu prehranu. Ove soli se također mogu apsorbirati kroz kožu ili inhalaciju. Opsežna istraživanja provedena u tom smjeru su zapravo pokazala da proces osmoze pokrenut kada je tijelo natopljeno slanom otopinom predstavlja jednu od najučinkovitijih metoda za održavanje visokih razina tih važnih minerala u našem tijelu.

Na temelju tih rezultata, laboratoriji Barchemicalsa stvorili su „Soli života“, mješavinu magnezija, kalija, joda i elemenata u tragovima koji se razlikuju po jakoj biološkoj aktivnosti kod otapanja u vodi. Otopine s 30 cc/l koncentracije Soli života odgovaraju "Delbetovoj otopini", poznatoj po regeneracijskim i eudermičnim, te bakteriostatskim i baktericidnim svojstvima biološkog tkiva.

MineraliMagnezij

Magnezij (Mg) je kemijski element od presudne važnosti za rad ljudskog organizma, gdje regulira približno 350 biokemijskih reakcija. No, ova mineralna sol može djelovati pravilno samo ako ga u tijelu ima dovoljno, vodeći računa o tome da se od ukupnog magnezija koji konzumiramo apsorbira samo jedna trećina.  

Stres, nepravilna prehrana i neispravan način života predstavljaju najveće prijetnje s kojima se danas suočavamo. Ispravna količina magnezija pomaže u postizanju psiho-fizičke ravnoteže.  

U glavne značajke magnezija ubrajamo : održavanje normalne mišićne i živčane aktivnost, regulacija srčanog ritma, jačanje imunološkog sustava i koštanog tkiva. Magnezij također ima protuupalno djelovanje na kožu, sluznicu i dekongestivno svojstvo na brojne unutarnje organe. 

MineraliKalij i jod

Kalij (K) je također veoma važan element; zapravo je neophodan za naš život jer obavlja ključnu akciju u sintezi proteina i pretvaranju šećera u glikogen; aktivira brojne enzime, posebno one koji se odnose na proizvodnju energije i potiču izlučivanje inzulina.

Mnoge prehrane, temeljene na kuhanoj ili rafiniranoj hrani, sadrže male količine kalija, koji se uglavnom nalazi u voću, sirovom povrću, mahunarkama, žitaricama od cjelovitog zrna, lješnjacima, bananama i avokadu.

Prema tome, utapanje naših tijela u vodu bogatu kalijem pomažemo nadoknaditi takve gubitke. Konačno, ne smijemo zaboraviti bio-esencijalni mikro element poput joda (I) koji je dio mnogih metaboličkih i hormonskih procesa. 

WellnessMinerali zdravlja i wellnessa

Danas, wellness postrojenja kao što su bazeni, toplice i fitness klubovi moraju nužno posjedovati vodu kojom će svojim klijentima pružiti put do wellnessa i zdravlja. I dok izgradnja wellness centra i fitness objekata podrazumijeva predanost snažnom planiranju usmjerenom stvaranju okruženja sposobnog za poticanje svih osjetila korisnika, jednaka pozornost mora se posvetiti kvaliteti vode koje će se koristiti.

Posebna pažnja posvećena kemijsko-fizičkim i iznad svega bakteriološkim aspektima vode će osigurati da se trenutak užitka doživi u potpunosti i bez ikakvih kontraindikacija. Mogućnosti dezinfekcije i tretmana vode su brojne, ali danas je razvijen novi sustav koji, s jedne strane, može osigurati vodu koja je zdravija za tijelo, a sa druge smanjiti količinu kemijskih elemenata potrebnih za dezinficiranje vode: Soli Života.

Prelazak novih granica wellnessa

Svakodnevno uranjanje u vode tretirane  Solima Života stvara se efekt drenaže i "izglađivanja" kože; epiderma se ne suši jer zaštitni sloj kože ostaje netaknut; soli se zapravo deponiraju na površinskom sloju kože i sprječavaju sušenje.

Mg, K i Jod imaju učinak pročišćavanja: poseban kemijski sastav Soli Života određuje eudermičnu homeostatsku ravnotežu koja može pogodovati oslobađanju toksina iz površinskih slojeva kože. Sinergijska ravnoteža sadržanih kompleksa slanih otopina omogućava dobrobit tijela kroz koncentraciju elemenata koji potiču redoviti metabolizam derme. 
 
Kupanje u Solima Života uvijek je prekrasan način spuštanja kiselosti tijela i uspostavljanja ravnoteže prirodnog pH kože. Magnezij, kalij i jod, potaknuti biološkim elementima u tragovima u posebnoj formuli Soli Života, mogu reaktivirati proces prirodne regeneracije stanica, ojačati imunološki sustav, poboljšati san i osigurati antistresnu akciju s kardiotoničnim učincima.  

U toplicama, malim bazenima i whirlpool kupkama, aktivni sastojci Soli Života, zahvaljujući nebulizaciji (raspršivanje) proizvedenoj hidromasažom i zračnim mlaznicama, asimiliraju se inhalacijom, povećavajući njihove blagotvorne učinke.

Zdravlje ne može čekati

Utjecaj na zdravlje aktivnih sastojaka u Solima života kao što su Mg, K, Jod poznata su nam već desetljećima, tj. od kada je znanost koja istražuje termalne vode pružila znanstvene odgovore kako bi objasnila koji su aktivni sastojci koji čine ove vode takvima da nas uzdižu stvarnim i istinski prirodnim načinom. 

U tom smislu, moguće je reći da uporaba Soli Života u bazenima koje prvenstveno koriste osobe sa posebnim zdravstvenim problemima (osjetljivost kože i sluznice posebno na klor, potreba za posttraumskom funkcionalnom rehabilitacijom itd.) može pomoći u ubrzavanju zdravstvenog oporavka, smanjujući učinke preostjetljivosti na klor i njegove derivate.


"Soli Života" uspješno su prošle najstrože međunarodne testove koji su provedeni:
 
  • Nisu citotoksične
  • Ne iritiraju kožu, oči i sluznicu
  • Imaju antibakterijska svojstva

Korištenje "Soli Života" u bazenima za funkcionalan oporavak te za fizioterapijske tretmane nakon kirurških zahvata i nesreća, omogućuje ubrzavanje kalcifikacije i procesa regeneracije tkiva te smanjuje vrijeme ozdravljenja.

Sklad & LjepotaJedinstveno rješenje za bazene i toplice

Kontekst vode uvijek je bio ključni element za wellness svijet, koji ga koristi u protokolima "remise en forme" i zdravstvenim rješenjima; na to se mora dodati evolucija fitness svijeta, hidroterapije i aquaerobika, što je rezultiralo time da se vodeći fitness centri opremaju bazenima i hidroterapijskim instrumentima namijenjenim poboljšanju zdravlja i fizičkog stanja njihovih klijenata.

Otkako su Barchemicals Laboratoriji stvorili "Soli Života", koncept Salusa Per Aquam, tj. "Zdravlje kroz vodu", stekao je šire i dublje značenje nego u prošlosti.

Snažan gdje treba, ali nježan za kožuSoli života u službi Vaše ljepote

Snažan tamo gdje je to potrebno, ali nježan prema koži. Rekonstrukcija vode u bazenima i SPA centrima – sa vodom ljekovitih svojstava - zapravo omogućuje korisnicima da uživaju u prednostima koje proizlaze iz uranjanja u slanu otopinu, čime se pojačavaju učinci hidroterapije.

Povijesni primjeri u tom smislu potječu još iz vremena spa tradicije drevnih Rimljana, kao i iskorištavanja terapijskih svojstva vode iz Mrtvog mora, na obalama kojeg se kaže da je izgrađen prvi wellness centar u povijesti. Prema legendi, Kleopatra i kraljica od Sabe bile su među prvima koje su cijenile dragocjena hidratantna svojstva minerala i izvorske vode Mrtvog mora.

Ove vode zapravo sadrže više od 20 različitih minerala, uključujući Kalij, Magnezij i Kalcij, veoma slično onim elementima koji se prirodno nalaze u našoj koži. Dok je u "normalnoj" morskoj soli prevladavajući element Natrij klorid, u morskoj vodi Mrtvog mora, Natrij klorid ima marginalnu prisutnost (15%), dok su količine Magnezija (32%) i Kalija (25%) puno veće.

Upravo ta visoka koncentracija Magnezija i Kalija je reproducirana u Solima Života – ACQUA MADRE -  kroz proces biostabilizacije koji rezultira, kroz osmozu, u apsorpciji ovih minerala kroz kožu, a time i koristi za cijelo tijelo. 
Copyright © 2023. Barchemicals Adria, Sva prava pridržana
Barchemicals Adria koristi kolačiće (cookies) kako bi personalizirali sadržaj, omogućili funkcije društvenih mreža i oglašavanje te analizirali promet na stranici. Podatke o korištenju naše stranice dijelimo s društvenim mrežama, oglašivačima i analitičkim partnerima. Klikom na “Slažem se” pristajete na upotrebu kolačića.